Adam Antoszczyk

Trener PZG w skokach na trampolinie

Trener Kadry Narodowej Seniorów i Juniorów w skokach na trampolinie od 2022 roku, Prezes sekcji gimnastycznej LUKS Gwiazda Dobrzeń Wielki od 2009 roku.

Absolwent Szkoły Sportowej nr.2 w Nysie oraz Wydziału Wychowania Fizycznego i Fizjoterapii przy Politechnice Opolskiej oraz Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu (kierunek trenerski). Zawodnik Sekcji Gimnastyki Sportowej. Reprezentant kraju na zawodach Międzynarodowych w Gimnastyce Sportowej,wielokrotny medalista Mistrzostw Polski.

Licencjonowany Trener kl.II PZG w skokach na trampolinie i na ścieżce akrobatycznej, sędzia międzynarodowy FIG w konkurencji skoki na  podwójnej mini trampolinie. Szkoleniowiec w skokach na trampolinie od 1998r.,wychował medalistę Mistrzostw Świata WAG, medalistkę Pucharu Świata WAG, wielokrotnych Mistrzów Polski i Pucharów Polski oraz zwycięzców OOM. Pracował jako trener Gimnastyki Sportowej w Centrum Przygotowań Olimpijskich w Hertogenbosch oraz klubie gimnastycznym „Argos” w Zaltbommel w Holandii.Obecnie Trener koordynator, prezes i założyciel sekcji gimnastycznej GOK Gwiazda Dobrzeń Wielki oraz trener kadry wojewódzkiej. Odznaczony przez PZG brązowym medalem za zasługi w roku 2016. Współpracuje z wieloma klubami prowadząc zajęcia i szkolenia z gimnastyki,akrobatyki i gimnastyki korekcyjnej. Prowadzi konferencje i warsztaty metodyczne z Gimnastyki dla nauczycieli wychowania fizycznego. Kierownik i opiekun wielu obozów sportowych,konsultacji szkoleniowych i zawodów sportowych. Uczestnik kursów szkoleniowych , weryfikacyjnych,kurso-konferencji , konsultacji i obozów kadry organizowanych przez PZG.

Dbając o wysokie standardy ochrony danych osobowych, w związku z RODO dostosowaliśmy politykę prywatności do nowych regulacji. Kontynuując korzystanie ze strony akceptujesz naszą politykę prywatności oraz korzystanie z plików cookie. Jeśli nie jesteś zdecydowany, przeczytaj : więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close